Sohva – ihmisen uusi paras ystävä?

Tiesitko, että ihmisen parhaan ystävän eli koiran ovat syrjäyttämässä lähi vuosina sohvat! Nykyajan ihminen viettää nimittäin sohvansa kanssa jo enemmän aikaa kuin yhdenkään perheenjäsenen, ystävän tai lemmikkieläimen.

Ei ole ihme, että sohva on syrjäyttämässä koiran.  Nyky-yhteiskunnan vaatimuksien edessä uupuneilta ihmisiltä sohva eivaadi mitään! Ei ruokintaa, ei ulkoilutusta, ei silitystä. Sen sijaan sohva tarjoaa auliisti turvallisen sylinsä, johon ihminen voi hukuttaa huolensa ja surunsa ilman vastapalveluksia. Sohva ei  myöskään räksytä  ihmisen perään jäädessään yksin kotiin. Lisäksi sohva ei ruikuta rapsutuksia  ihmisen pelatessa pleikkarilla, eikä sohva kosta seuraavana päivänä syömällä ohjaimen.

Yhdessä asiassa sohva on kuitenkin koiraa huonompi ystävä: sohva on huono pitämään perheen salaisuuksia omana tietonaan. Tyyny ja peitto sohvalla paljastavat äidin ja isän taas riidelleen, ja sipsit sohvan uumenissa paljastavat puolestaan äidille lapsien syöneen sohvalla kielloista huolimatta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *